Suomen kontrabassoklubi ry.

Uutisarkisto


Uusi suomalainen kontrabassolevy julkaistu

Kontrabasisti Sampo Lassila on hiljattain julkaissut Narinkka-yhtyeensä kanssa soolo/profiililevyn "Suomiklezmer". Albumin musiikki koostuu Lassilan omista sävellyksistä, jotka voidaan lähinnä luokitella suomalais-eurooppalaiseksi maailmanmusiikiksi. Yksi levyn teemoista on kontrabasson rooli juurevana komppisoittimena, joka kuitenkin nousee yllättäviin solistisiin rooleihin eri tavoin ja erilaisia, omintakeisia soittotekniikoitakin hyödyntäen. Myös kontrabasson äänitykseen soundillisesti on tällä levyllä kiinnitetty erityistä huomiota.

Levystä löytyy tarkempaa tietoa Narinkka-yhtyeen sivuilta.

Kontrabassoklubin jäsenet voivat tilata levyä 17 euron alennushintaan (sis. lähetyskulut). Tilaukset tehdään suoraan osoitteeseen levytilaus@narinkka.com. Tilauksen yhteydessä on ilmoitettava tilaajan nimi, osoite, puhelinnumero, kontrabassoklubin jäsennumero ja tilattavien levyjen lukumäärä.

Levyä voi ilman klubialennusta ostaa myös esim. Digeliuksesta, Levykauppa Fugasta, cdon.fi:stä tai www.jukeboxshop.net :stä.


Jiri Parviainen kontrabassoklubin kunniajäseneksi

Suomen kontrabassoklubi sai uuden kunniajäsenen 15.4.2012, kun vuosikokouksessa päätettiin Jiri Parviaisen hyväksymisestä klubin historian kahdeksanneksi kunniajäseneksi. Kontrabassoklubi halusi tällä tavoin osoittaa huomiota Parviaisen vuosikymmenet jatkuneelle pyyteettömälle työlle suomalaisen kontrabassonsoiton hyväksi.


Kontrabassokilpailussa hyvää henkeä ja hienoja esityksiä

Nuorten Kansallinen Kontrabassokilpailu käytiin 31.3.2012 Hämeenlinnan Sibelius-opistolla. Eri puolilta Suomea tulleiden nuorten basistien soittamana kuultiin yhteensä 37 kilpailusuoritusta. Kilpailun kuopus oli 7-vuotias ja vanhin 19-vuotias. Kilpailu käytiin neljässä sarjassa, joiden lisäksi kisattiin leikkimielinen jokerisarja, johon osallistui neljä rohkeaa kilpailijaa. Kaiken kaikkiaan tapahtuma onnistui erinomaisesti. Päivä oli pitkä ja antoisa kaikille, ja tuomaristo kehui kilpailun henkeä. Yleisöäkin oli yli odotusten; päivän aikana tapahtumassa kävi yhteensä noin 150 kuulijaa.

Kilpailussa palkitut


Kontrabassoklubin jäsenlehti 30 vuotta – vanhat Basistit ja Kontra-C:t luettavissa internetissä

Suomen kontrabassoklubin jäsenlehdet vuosilta 1982–2010 ovat nyt luettavissa klubin lehtiarkistossa. Aluksi Basisti-nimisenä ja vuodesta 1996 lähtien nimellä Kontra-C ilmestynyttä lehteä on julkaistu yhtäjaksoisesti 30 vuotta.


Nuorten kontrabassokilpailuun ennätysmäärä osallistujia

Hämeenlinnassa 31.3. järjestettävä Nuorten Kansallinen Kontrabassokilpailu kokoaa ennätykselliset 38 nuorta kontrabasistia kisailemaan. Kilpailupäivä alkaa klo 11 alakouluikäisten kilpailusarjalla, minkä jälkeen vuorossa ovat yläkouluikäiset ja viimeisenä lukioikäiset soittajat. Varsinaisten kilpailuesitysten jälkeen on kaikille avoin jokerisarja, jossa soitetaan ¼-kokoisella kontrabassolla. Kilpailun tuomareina toimivat Kati Harjanne, Sami Koivukangas ja Panu Pärssinen.

Kilpailun internet-sivut


Panu Pärssinen vuoden basistiksi 2011

Suomen kontrabassoklubi on valinnut vuoden basistiksi Panu Pärssisen. Pärssinen toimii kontrabasson äänenjohtajana Tapiola Sinfoniettassa ja opettaa kontrabassonsoittoa Sibelius-Akatemiassa. Lisäksi hän harrastaa aktiivista konsertointia kontrabassosolistina. Pärssisen valintaan vuoden basistiksi juuri tänä vuonna vaikutti erityisesti hänen tekemänsä Kontrabassokirjan julkaisu.


Nuorten Kansallinen Kontrabassokilpailu 2012

Suomen kontrabassoklubi ry. järjestää kilpailun nuorille kontrabasisteille. Kilpailu pidetään lauantaina 31.3.2012 Hämeenlinnan Sibelius-opistolla. Kilpailussa on omat sarjat alakoulu-, yläkoulu- ja lukioikäisille soittajille sekä erillinen sarja alle kaksi vuotta kontrabassonsoittoa harrastaneille alakouluikäisille. Viidentenä kilpailusarjana on jokerisarja.

Kilpailun internet-sivut


Pärssisen Kontrabassokirja julkaistu

Panu Pärssisen tekemä Kontrabassokirja on julkaistu. Se esittelee kokonaisvaltaisesti kontrabassonsoiton tekniikkaa ja sisältää runsaasti harjoituksia. Kirjan on kustantanut Fennica Gehrman Oy Ab.

Kustantajan verkkokauppa


Petri Mäkiharjusta vuoden basisti 2010

Vuoden 2010 basistiksi on nimetty Petri Mäkiharju. Mäkiharjun ansioksi luetaan aktiivinen toiminta kontrabasson parissa monin eri tavoin. Hän toimii Tampere Filharmoniassa kontrabasson vuorottelevana äänenjohtajana ja opettaa kontrabassonsoittoa Kotkan-seudun musiikkiopistossa, minkä lisäksi hän esiintyy aktiivisesti kontrabassosolistina ja kamarimuusikkona.


Bassoklubin artikkelikokoelma kasvaa

Suomen kontrabassoklubin nettisivuilla oleva artikkelikokoelma on jälleen karttunut kahdella mielenkiintoisella artikkelilla. Toisen on kirjoittanut Juha Kleemola, ja se käsittelee kolmea eri metodia, joita käytetään kontrabassonsoiton opetuksessa. Toinen puolestaan käsittelee kontrabasson äänen terveysvaikutuksia, ja sen on kirjoittanut Henrica Fagerlund